Vandaag is et zowiet: heurkollezies in het Twents

Wat ku’j better doon um et Nedersaksisch as leavende sproak te beholden dan et oaveral gebruuken, ok in de wettenschop? Doarum op woensdag 8 mei in Science Café Enschede: Hoorcollege in ’t Twents, doar is niks mis met!

Doatum en tied: woensdag 8 mei, 20:00-22:00 uur
Locatie: Theater Concordia (Oude Markt 15, Enschede).

Zoas eerder verteld kwam Femke Nijboer met et idee en wi’j hebt samen ewarkt an dizze oavend van et Wettenschapscafé in Eanske. Met vief kloke spreakers: Martin ter Denge, Ellen Peters, Jan Broenink, Anne Bonvanie, Arjan Sterken. (zie onder)


Et ni’js geet good rond


Wat ku’j verwoachtn

Et Nederlands en et Engels rukt op in Neadersaksische streaken. Dat kump deur tv en internet; en zeker ok deurdat et onderwies en weatenschop nationaal en al vedan meer internationaal bint. Tegeliek gebeurt der ok völ um de eigen Neadersaksische sproak te beholden. Leedkes en theater, ne oaverzetting van ’n Biebel, films in et Twents. Dan kan et Science Café in Eanske neet achterblieven: 5 kloke spreakers doot oet de deuke wo as et der bie steet in ear vakgebeed. Wat Nedersaksisch is, wo as et der veur steet met robotica, et niejste in kunst en cultuur, ne ofweaging van et gebroek van apps bie dementie, én onderzeuk noar Nedersaksische folklore. Gewoon in ’t plat. Zet oe dale en loat et oe verniejen.

Martin ter Denge, Deftig of Dood? Earherstel vuur ne wearldsproake

Ellen Peters, Oaver kunst en cultuur in ’t Twents

Jan Broenink, Robots: Hoe steet ’t bie? Wat ku’w d’r van verwoachtn?

Anne Bonvanie, ‘Moar doar he’j-t nig oawer’: Apps bie dementie en wat d’r veur goods en slechts van kump

Arjan Sterken, Gien rust nao de dood: Ambigue naolopers en heur betiekenis veur os wearldbeeld

Femke Nijboer, anmekaarproater.
Steven Dorrestijn, anmekaarproater.